Suriye

Suriye’nin Kuzeyinde Psikososyal Durum

Hayatta kalma mücadelesi veren bu insanların hepsinin ortak özellikleri savaş, ölüm, kayıp travmasından sonra yeni bir yaşam inşa etmeleri. Suriye’de baş gösteren iç savaş sonrası ülke dünyanın birçok yerinde üzerine konuşulan, tartışılan, araştırılan bir konumda on yılı aşkın süredir. Suriye krizi 2011 yılından günümüze bir iç savaşa dönüşmüş ve giderek…
Read More

İNSANİ YARDIMDA DENETİM MEKANİZMALARI

İNSANİ YARDIMDA DENETİM MEKANİZMALARI İnsani yardım çok sayıda ölümü önlemeyi ve kötü bir felaketin ardından eski duruma dönmeyi amaçlamaktadır. Genel olarak evsizlere, mültecilere, doğal  afet mağdurlarına,  savaşlarda veya kıtlıklarda muhtaç kalan insanlara yönelik yardımlar olan insani yardım ihtiyacı olan kişilere maddi ve lojistik destek sağlamak olarak  tanımlanabilmektedir.[1] İnsani yardım insani…
Read More

Bm Genel Yapısı ve Mülteci Politikaları

BM GENEL YAPISI VE MÜLTECİ POLİTİKALARI BM YAPISI VE KURULUŞ AMACI  Dünya barışının tesisini elde etmek için uluslararası bir örgütün kurulması ve vasıflandırılmasının gerekliliği öne sürülerek kurulan Birleşmiş Milletler kendini “adalet ve güvenliği ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği uluslararasında tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş küresel bir kuruluş olarak tanımlamaktadır”. Temel…
Read More

Suriye Devletinin Kuruluşu ve Baas İktidarı

SURİYE DEVLETİNİN KURULUŞU VE BAAS İKTİDARI Giriş 19.yüzyılda Arap coğrafyasında meydana gelen değişim ve dönüşümler sonucu, Arap milliyetçiliği kavramı ortaya çıkmıştır. Arap milliyetçiliğin artmaya başladığı bu dönemde Baas ideolojisi şekillenmeye başlamıştır.  Baas Partisi, Suriye’de, Fransız işgali altındayken (Fransız Mandası döneminde) yürütülen bağımsızlık mücadelesi sırasında fikirsel ve kültürel bir hareketin sonucu…
Read More

Fransız Manda Yönetimi Döneminde Suriye

FRANSIZ MANDA YÖNETİMİ DÖNEMİNDE SURİYE Yaklaşık 400 yıl Osmanlı Devleti yönetimi altında var olan Suriye’de Birinci Dünya Savaşı, zorunlu askerlik ve savaş esnasında yaşanan kıtlık nedeniyle toplumda hoşnutsuzluk ve Osmanlıya karşı yabancılaşma ortamı oluşmaya başlamıştır. Osmanlı’nın 1. Dünya Savaşını kaybetmesinin ardından da 1918 yılında Osmanlı ordusu Suriye topraklarından geri çekilmek…
Read More

Suriye’de Türkmenler ve Varoluş Mücadeleleri

GİRİŞ Bilindiği üzere Suriye Ulus-Devlet olarak doğmamıştır. Çünkü Suriye birçok Orta Doğu ülkesinde olduğu gibi son derece karmaşık bir etnik, dini ve mezhepsel bir yapıya sahiptir. Bu etnik topluluklardan biri de Suriye, Halep Türkmenleridir. Bu çalışmada Suriye’nin önemli topluluğu olan Türkmenlerden ve Türkmenlerin Suriye’de varoluş mücadelesinden, ayrıca Fransız mandası dönemindeki…
Read More

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)