Projemizle gençlerin iletişimi, diplomasiyi ve müzakereyi bir sorun çözme yöntemi olarak benimsemesi, toplumda aktif rol alarak, “İnsanı Diplomasi Elçisi” olarak kendini tanımlayacak kadar insanı diplomasiyi benimsemesi hedeflenmektedir.
Dünyanın birçok farklı ülkesinden programa katılan gençlere online ve yüz yüze olmak üzere çeşitli eğitimler verilecektir.
Eğitimin adı
- Gençler için Dijital Yeterlilikler Kampı
- Diplomasi Elçileri Eğitimi
Eğitimin içeriği:
Dijitalleşmenin imkanlarını kullanarak gençleri hak savunuculuğu, Dijital Diplomasi konusunda eğitmek, teşvik etmek ve cesaretlendirmek, bu çalışmalara özellikle kadınların katılımını artırmaya yönelik çalışmak.
- 15- 30 yaş grubunda olmak.
- Dijital İnsani Diplomasi ve Barış alanındaki çalışmalara ilgi duymak.
- Başka dillere ve kültürlere karşı toleranslı ve açık olmak.
- Yurtdışına seyahat etmesinde herhangi bir engel bulunmaması (kanuni, sağlık vb).
- Proje yönetim ekibinin yapacağı yazılı ve sözlü sınav ve mülakatlara katılmak ve bu alanda belli bir başarı puanının üstünde puan almak.
- Projenin konusuna ilgi duymak ve yeteri motivasyona sahip olmak.
- Projede katılımcı olmak için gerekli başvuru formlarını ve diğer gerekli belgeleri proje yönetim ekibine sunmak.
- Proje başvuru formunu eksiksiz doldurup imzalayarak projede katılımcı olma isteğini belirtmiş olmak.
- Proje öncesi, proje sırasında ve sonrasında yapılacak olan faaliyetlere, anketlere katılmak, yazılması gereken raporlamaları yapacağını taahhüt etmek.
- Projenin sadece belirtilen süreyle sınırlı olmadığı bilinciyle hareket etmek, projenin alanıyla ilgili sosyal sorumluluk üstlenmek.
- Gençlere yönelik, ancak herkesin kullanabileceği şekilde, insani diplomasi çalışmaları için temel kuralları ve prensipleri içeren bir kitap / kitapçık yayınlamak. Bu kitapla Dijital İnsani Diplomasinin prensiplerini ve çalışma şeklini belirlemek.
- Dünyanın çeşitli çatışma bölgelerindeki gençlere ulaşmaya çalışmak ve şiddetin önlenmesi/azaltılması amacıyla, inisiyatif almaları için birlikte çalışmak.
- Dijitalleşmenin imkanlarını kullanarak gençleri hak savunuculuğu konusunda teşvik etmek.
- Gençlerin radikalleşmesinin sebeplerini araştırmak ve bunun engellenmesi için “İnsani Diplomasi Elçileri” adı altında bir kimlik oluşturmak ve bu kişilerle sürekli eğitim programları yapmak, işbirlikleri geliştirmek.
- Uluslararası Hukuk ve İnsani Değerler konusunda hassasiyeti artırıcı çalışmalar yapmak.
- Dijital Diplomasi Platformu oluşturulması: dünya üzerindeki çatışma bölgelerinin izlenmesi, anlık verilerle güncellenmesi ve bu alanlardaki çatışmaların önlenmesi için insani diplomasi ve yardım faaliyetlerine destek olabilecek, farkındalık oluşturacak bir platformun oluşturulması hedeflenmektedir.
- Katılımcı gençlerin dijital yeterlilik, aktif vatandaşlık, Avrupa vatandaşlığı ve Yeşil (çevre) becerilerini güçlendirmek.
Yüz yüze toplantılar ve online platformlar aracılığıyla çalışmaların interaktif ve dinamik bir şekilde devam etmesi hedeflenmektedir. Atölyeler kapsamında okumalar, seminerler, resmi kurum ziyaretleri, yurt içinde ve yurt dışında saha çalışmaları, raporlamalar, çalıştaylar gerçekleştirilecektir.
Son Başvuru Tarihi: 25 Eylül 2022
Program Eğitim Tarihleri: Kasım 2022 - Ağustos 2023
Program Uygulama Tarihleri: Eylül 2023 - Mart 2024
Program kapsamında çalışmalara düzenli katılım sağlayan katılımcılara Youthpass+ katılım sertifikası verilecektir.